Info o podujatí


Tradičná konferencia, ktorá sa venuje oblasti realít a developmentu aj tento rok prinesie zaujímavé témy, na ktoré sa pozrieme spolu s odborníkmi.

Témy konferencie:

Nová tvár Bratislavy

Trendy v developmente zásadne charakterizujú Bratislavu a menia jej vizuál. Developeri majú čoraz väčšiu zodpovednosť dbať pri biznise aj na udržateľnosť a zachovanie rázu metropoly. O mnohom rozhodne aj definitívna podoba nového územného plánu. Ako sa má riešiť Istropolis a ako sa na financovanie nových projektov pozerajú úrady. Čo by sa malo zmeniť na oboch brehoch Dunaja?

Nový stavebný zákon: Sľuby verzus realita

So stavebným zákonom sa nestotožňuje ani celá koalícia. Na mantinely narážajú aj mnohé návrhy zo strany developerov aj úradov. Ako vnímajú stavebný zákon mestá a aké sú jeho plusy a mínusy z pohľadu developerov i samotných občanov?

Nové riešenia v dostupnosti bývania

Bratislava má v ponuke najmenej bytov v novostavbách za posledných 17 rokov, nevyniká ani zvyšok Slovenska. Navyše pandémia ovplyvnila aj prístup bánk k ponukám hypotekárnych úverov. Developeri hľadajú riešenia v nájomných bytoch a dokonca aj v premene kancelárií na bytové jednotky. Nastane v blízkom období konečne zvrat v dostupnosti bývania a pribudne dostatok bytov?

Digitálne trendy v developmente a kríza na trhu so stavebnými materiálmi

Digitalizácia získava svoju silu v realitnom segmente. Neobchádza ani development či dokonca ani stavebné firmy, ktoré v nových technológiách a trendoch začínajú vidieť možnosti ako zefektívniť podnikanie. Najmä, keď situáciu ovplyvňujú rekordne vysoké ceny materiálov, energií, stavebné a inflačné doložky a znižujúce sa marže. Ako možno z nových trendov získať viac pre udržateľný development?

Viac informácií nájdete na webe Trend konferencie.